Čas prípravy : 45-60 minút | Čas pečenia : cca 10 hodín
2,6 kg plece potreté omáčkou z tmavej sójovky, srirachy a zázvorovo- cesnakovej pasty. Potom posypané zmesou z badiánu, piatich korení, chilli vločiek, ustricovej omáčky v prášku, čierneho korenia, cukru a soli. Kamado Joe Classic 2 som nastavil na 110°C, položil mäso na rošt a išiel na nákupy...
Po piatich hodinách som sa vrátil, zabalil mäso do alobalu s maslom, čiernym octom, mirinom, zdvihol teplotu a išiel do IT 98°C ešte štyri hodiny. Hodina v boxe. Mäso rozobraté jednou rukou za necelú minútu, viď video...
kysnuté cesto: 300g múka, 100g voda, 100g mlieko, 15g cukru, 10g soli, 10g sezamového oleja, 1/4 prášku do pečiva 20g droždia a necháme kysnúť 30-60 minút. Cesto vyvaľkáme na cca 5-6 mm a vykrojíme kruhy s priemerom 10cm. Preložíme na polovice cez pečiaci papier, necháme kysnúť ešte 15 min a dáme do poschodového paráku na 5-7 minút. Vyšlo mi 12 ks.
Žemličky plníme mäsom, zdobíme mrkvou na julienne, plátkami červenej cibule, šikmo krájanou jarnou cibuľkou, posypeme sladko-slano-pikantnými arašidami opraženými na sezamovom oleji, čerstvým koriandrom, posypeme praženým sezamom, pokvapkáme ssamjang omáčkou a Kórejskou bbq Firefly.
Podávame s kimči a nakladanou horčicou.
Nesmieme zabudnúť na správne vyváženie Jin a Jang a podávať s pivom Chang, prípadne, so saké.
Úplná fantázia. Trhané mäso sme posunuli o ďalší level ďalej.
Technika prípravy na grile : POMALÉ PEČENIE
Šťavnaté a jemné zvnútra, chrumkavé a výborne ochutené na povrchu, to je podstata pomalého pečenia. Bez problémov pripravíme väčšie kusy mäsa. Využitím silného ale pomalého pečenia vytvoríme dokonalé kuchárske zážitky. Pridaním ovocnej štiepky dosiahneme nezabudnuteľnú chuť
Odporúčané rozloženie roštu :