Čas prípravy : 24 hodín | Čas varenia : 12 minút
Postup:
24 hodinové cesto: Nasypte múku do misy, pridajte soľ, cukor a droždie a premiešajte ich spolu. Pridajte olej a vodu. Pomocou háku na mixéry môžete miesiť prísady nízkou rýchlosťou, potom prejdite na strednú rýchlosť a mieste cesto asi 5 minút. Položte cesto na pracovnú plochu posypanú múkou a vytvarujte cesto na pevnú guľu. Vložte do namazanej misky a zakryte. Vložte do chladničky na 18 až 24 hodín. Vyberte z chladničky a nechajte odpočívať pri izbovej teplote po dobu 30 minút. Vyberte cesto z misky na pracovnú plochu posypanú múkou. Rozdeľte ho na dve rovnaké časti. Vytvorte dve pevné guľôčky na cesto. Zakryte ich uterákom a nechajte odpočívať pri izbovej teplote asi 45 minút. Medzitým si rozohrejeme gril, nasypeme uhlie do grilu a podpálime ho elektrickým podpaľovačom Looftlighter a necháme pri otvorenom poklope rozpaľovať približne10 minút, pridáme dosku na nepriame pečenie a rošt, na ktorý položíme pizza kameň. Snažíme sa dosiahnuť teplotu 260°C. Zatiaľ si vypracujeme cesto na lopatke na pizzu tak, aby sa vytvorila pekná kôrka, okraje by mali byť o niečo hrubšie. Na pizzu pridáme hrudkový syr riccota, cesnak, posolíme, pridáme korenie alebo chilli, kto chce môže aj nastrúhaný syr a pokvapkáme olivovým olejom a opatrne vložíme lopatkou na pizzu do rozohriateho grilu keď dovŕši požadovanú teplotu a necháme piecť približne 10-12 minút. Na tento druh cesta môžete použiť akékoľvek prísady podľa vašej chuti. Užite si to!
Technika prípravy na grile :
Kamado Joe na drevené uhlie môže upiecť chrumkavý chlieb či pizzu. Keramické steny udržia teplo a jeho kruhový tvar podporuje lepšiu cirkuláciu vzduchu čím vytvára ideálne podmienky pre pečenie.
Odporúčané rozloženie roštu :