ČAS PRÍPRAVY : 24 HODIN | ČAS GRILOVÁNI : 5-6 MINUT
Deň predtým si vyhnieteme cesto, ktoré necháme v prikryté mise fermentovať v jednom kuse po dobu 18 hodín pri teplote 20°C. Potom si urobíme šesť rovnakých bochníkov a necháme ich prikryté odpočívať dalších šesť hodín.
Medzi tím si pripravíme paradajkovú omáčku. Pasírované konzervované lupané paradajky prehrejeme v hrnčeku, ochutíme medom, solou, oregánom a prelisovaným cesnakom. Zavaríme a necháme vychladnúť.
Na bielu pizzu so šunkou ochutíme craime fraiche so soľou, čiernym korením a prelisovaným cesnakom.
V grilu rozpálíme približne tri kila dreveného uhlia a pri dosiahnutí teploty 180°C vložíme nadstavec na pečení pizzy DoJoe. Horný otvor úplne uzavrieme a regulujeme iba spodným otvorom.Teplotu necháme stabilizovať na hodnote okolo 350°C. Pozor, teplota pri použití nadstavca DoJoe nesmie prekročiť 370°C!
Medzitým si postupne vytvarujeme pizze, pridáme zalievku a ingredience podľa vlastných preferencií a môžeme postupne piecť. Príprava pizze bude trvať okolo päť - šesť minút, pohľadom cez otvor ich kontrolujeme a v polke pečenia ju opatrne na kameni otočíme.
Recept na grile Kamado Joe pro vás připravil grillmajster
Miloš Ješko