čas prípravy : 15 minút | čas varenia : 1 hodina
Postup:
Dovnútra grilu nasypeme prírodné drevené uhlie a zapálime ho elektrickým podpaľovačom Looftlighter a necháme ho otvorený rozpáliť na 10 minút. Na gril položíme dosku na nepriame pečenie, rošt a necháme ho rozohriať na 205 °C a to tak, že spodný otvor necháme otvorený do trištvrte, horný otvore uzavrieme a otvoríme dierky na grile až pokiaľ nedovŕšime požadovanú teplotu, v prípade potreby teplotu regulujeme len vrchným otvorom. Zatiaľ čo sa nám gril rozohrieva si pripravíme očistené zemiaky, ktoré potrieme olivovým olejom a dobre ich osolíme z oboch strán. Cesnak odrežeme a tiež ho potrieme olivovým olejom. Zemiaky aj cesnak zabalíme do alobalu (všetko zvlášť). Najskôr dáme grilovať zemiaky a po približne 30 minútach pridáme cesnak. Za hodinu zemiaky vytiahneme z grilu a necháme ich vychladnúť na približne 20 minút. Zemiaky rozkrojíme na dve časti a vykrojíme vnútro lyžičkou, ktoré neskôr použijeme na plnku. Zemiakovú plnku popučíme, pridáme pečený cesnak , mlieko, kyslú smotanu, nadrobený modrý syr, nastrúhanú opečenú slaninu, smotanu, osolíme, okoreníme a premiešame. Plnkou naplníme zemiaky, na vrch pridáme nakrájanú slaninu a nastrúhaný syr a dáme zapiecť na gril približne na 10-15 minút. Dobrú chuť.
Technika prípravy na grile :
Grilovanie vám zaručí rýchle, chutné a konzistentné výsledky. Použitie vysoko kvalitného uhlia zaistí rovnomerné pečenie a neprekonateľnú chuť vo všetkom čo pripravujete od hamburgerov až po mäso so zeleninou.
Odporúčané rozloženie roštu :