Grilované hovädzie short ribs

Čas marínovania : 24 hodín | Čas prípravy : 20 minút  |  Čas pečenia :  4-5 hodín

Suroviny :

  • 1500 g     short ribs

Ingrediencie na marinádu :

  • 2 lyžičky sladkej papriky
  • 2 lyžičky morskej soli
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 2 kusy strúčikov cesnaku

Postup :


Mäso utrieme papierovou utierkou. Zmiešame spolu papriku, soľ, cesnak a olej. Potrieme mäso zmesou, zabaľte a necháme marinovať v chladničke 24 hodín. Ak máme vákuovačku, mäso zavákuujme. Marináda sa tak dostane hlbšie do mäsa.  Mäso vyberieme z chladničky aspoň 1,5 hodiny pred pečením. Rozohrejeme gril Kamado Joe na 150°C, najlepšie podpaľovačom pre grily a krby LooftLighter a pripravíme gril na nepriame pečenie. Položíme rebrá na rošt kosťami smerom dolu. Pečieme 4-5 hodín, v závislosti od konkrétneho kusu. Po oztočíme kosť a ak máme pocit, že sa ľahko oddelila od mäsa, short ribs su pripravené. Vyberieme z grilu a prikryjeme alobalom na 10-15 minút, než začneme porcovať, aby sme nestratili veľa šťavy zo stredu mäsa.   


Technika prípravy na grile : POMALÉ PEČENIE

Šťavnaté a jemné zvnútra, chrumkavé a výborne ochutené na povrchu, to je podstata pomalého pečenia. Bez problémov pripravíme väčšie kusy mäsa. Využitím silného ale pomalého pečenia vytvoríme dokonalé kuchárske zážitky. Pridaním ovocnej štiepky dosiahneme nezabudnuteľnú chuť

Odporúčané rozloženie roštu :

Šéfkuchár Róbert Šiška:

Šéfkuchár Róbert Šiška získal najviac skúsenosti  na výletných lodiach vo Francúzsku a v hoteloch v Rakúsku. Má rád pomalé pečenie a jednoduchosť. Lebo v jednoduchosti je krása.