čas prípravy : 10 minút | čas varenia : 10 minút
Postup:
Dovnútra grilu nasypeme prírodné drevené uhlie a zapálime ho elektrickým podpaľovačom Looftlighter a necháme ho otvorený rozpáliť aspoň10 minút. Na gril položíme DIVIDE AND CONQUER rošt a dosku na nepriame pečenie. Na vrchnú časť položíme štandardný rošt a necháme gril rozohriať na 230-260°C a to tak, že spodný aj vrchný otvor necháme úplne otvorený pokiaľ nedovŕšime požadovanú teplotu, potom horný otvor uzavrieme a regulujeme cez dierky. Zatiaľ, čo sa nám gril rozhorieva si pripravíme jednoduché korenie z morskej soli,mletého čierneho korenia a kajanského korenia a dobre ho premiešame. Steak si nechajte v mäsiarstve nakrájať na min. 2,5 cm hrúbky. Roštenku si umyjeme a osušíme papierovou servítkou,potrieme ho ghee maslom (dobre znáša vysoké teploty) a z každej strany tiež dobre okoreníme. Steak zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke odležať, v prípade potreby celú noc. Po vytiahnutí, nechajte steak dosiahnuť izbovú teplotu. Na rošt DEVIDE & CONQUER položíme steak a grilujeme ho 3 minúty z každej strany, po minúte a pol steak otočíme ho o 45°C aby sme získali pekné mriežky. Steak otočíme na druhú stranu a postup zopakujeme. Po troch minútach steak presunieme rošt na nepriame pečenie až pokiaľ steak nedosiahne vnútornú teplotu 51-53°C takto máme pripravený „medium rare" stredne prepečený steak. Zabalíme ho do alobalu a necháme ho odpočívať 7-8 minút. Dobrú chuť.
Technika prípravy na grile :
Technika prudkého pečenia - tento spôsob prípravy je najobľúbenejší, pretože iba pri vysokej teplote pripravíme poriadky kus dobrého steaku ktorý prináša neuveriteľnú farbu a chuť aká vás len napadne. Načasovanie je kľúčom k zvládnutiu tejto nie moc náročnej techniky. Kamado Joe gril stačí poriadne rozpáliť aby sme dosiahli správnu teplotu, akonáhle položíte mäso na gril, netrvá to dlho.
Odporúčané rozloženie roštu :