Čas prípravy: 20 minút | Čas nasolenia: 24 hodín | Čas pečenia : 4-5 hodín
V 1 litri vody rozpustíme soľ, pridáme korenie, cesnak v šupke, rozmarín a mäso. Mäso zviažeme spolu s rozmarínom. Nechajme v chladničke aspoň 24 hodín, úplne ponorené. Hodinu pred grilovaním mäso vyberme, vodu scedíme. Mäso opláchnime studenou vodou, aby nebolo na povrchu presolené. Rozpálime gril Kamado Joe na maximálne 120°C, najlepšie podpaľovačom LooftLighter a pripravíme gril na nepriame pečenie.Vložíme mäso do grilu, navrch položíme cesnak a korenie. 1000 g bude potrebovať minimálne 4,5 hodiny, aby bolo mäkké.
Všetku zeleninu nakrájajme na tenké pásiky. Kapustu môžeme mierne osoliť aby zmäkla, predtým ako všetko spolu zmiešame (cca 10 min). Dochutíme morskou soľou, olivovým olejom a jemnejším octom ako jablkovým alebo malinovým.
Šéfkuchár Róbert Šiška získal najviac skúsenosti na výletných lodiach vo Francúzsku a v hoteloch v Rakúsku. Má rád pomalé pečenie a jednoduchosť. Lebo v jednoduchosti je krása.