ČAS PRÍPRAVY : 20 MINÚT | ČAS GRILOVANIA: 45 MINÚT
Krídla osušíme, narežeme kožu v kĺbe, aby sa nám lepšie robila. Okoreníme pálivým BBQ korením. Dáme grilovať nepriamou metódou pri 170 °C, na 45. min. Po 25 min. krídla otočíme.
Medzitým si urobíme pikantnú medovú omáčku na finálnu glazúru.
0,5L pomarančová šťava
4 lyžice medu
1 lyžica granulovaného cesnaku
1 lyžica granulované cibule
špetka soli
lyžička chilli
2 lyžice svetlej sójové omáčky,
4 lyžice BBQ omáčky, povariť a na konci pridať kus masla, konzistencie skôr redšej.
Po 45 min. krídla namačame do teplej omáčky a obalené ich vraciame späť na zaschnutie (môžeme opakovať) Necháme 10-20 min zaschnúť. Podávame s dipom z kyslej smotany ( 1 kelímok ), do ktorej je pridaný cesnak ( 2 strúčiky ) a výrazne zaudená BBQ omáčka ( 3 lyžice ).
Technika prípravy na grile : POMALÉ PEČENIE
Šťavnaté a jemné zvnútra, chrumkavé a výborne ochutené na povrchu, to je podstata pomalého pečenia. Bez problémov pripravíme väčšie kusy mäsa. Využitím silného ale pomalého pečenia vytvoríme dokonalé kuchárske zážitky. Pridaním ovocnej štiepky dosiahneme nezabudnuteľnú chuť
Odporúčané rozloženie roštu :
Recept na grile Kamado Joe pro vás připravil grillmajster
Dávid Kubricht