ČAS PRÍPRAVY : 30MINUT | ČAS GRILOVANIA : 3 HODINY
Bravčový bôčik bez kože a kosti nakrájame na pravidelné kocky o veľkosti podľa výšky bôčiku. Obalíme zo všetkých strán v obľúbenom BBQ RUB. Vyskladáme na prenosnú mriežku alebo rošt. Dáme grilovať pri 130°C nepriamou metódou cca 2 hodiny. Zaudíme ovocným drevom. Po 2 hodinách preložíme do hliníkovej misky Zasypeme 1-2 lyžicami trstinového cukru,pridáme lyžicu medu 2 lyžice masla a 3 lyžice BBQ omáčky. Prikryjeme alobalom, vrátime do grilu na ďalšiu hodinu. Priebežne kontrolujeme, aby sa to nepálilo a kocky otáčame, aby boli postupne namočené zo všetkych strán. Po hodine vyskládáme späť na mriežku a potrieme zo všetkých strán výpekom a vrátime do grilu a necháme cca 10-15 min. zaschnúť. Dáme dole a servírujeme za tepla ako jedno hubky, ideálne k pivu.
Technika prípravy na grile : POMALÉ PEČENIE
Šťavnaté a jemné zvnútra, chrumkavé a výborne ochutené na povrchu, to je podstata pomalého pečenia. Bez problémov pripravíme väčšie kusy mäsa. Využitím silného ale pomalého pečenia vytvoríme dokonalé kuchárske zážitky. Pridaním ovocnej štiepky dosiahneme nezabudnuteľnú chuť
Odporúčané rozloženie roštu :
Recept na grile Kamado Joe pro vás připravil grillmajster
Dávid Kubricht