čas prípravy : 12 hodín | čas varenia : 2 hodiny
Postup:
Deň pred: Zmiešajte spolu hnedý cukor, soľ a korenie dohromady a dno nádoby na pečenie posypte polovicou zmesi. Umytého lososa dobre vysušte papierovou servítkou a položte ho do nádoby a zasypte ho zvyškom zmesi, ktorá ho zbaví prebytočnej vody. Zakryte a dajte do chladničky na 8 až 12 hodín.Kuchársky deň: Odstráňte lososové filety zo slaného nálevu. Dôkladne opláchnite pod studenou vodou a vysušte papierovými servítkami. Nechajte sedieť na stojane pri izbovej teplote dve hodiny, až kým sa nevytvorí na rybe tenký film. Medzitým si predhrejte váš Kamado Joe gril na 70°C stupňov a pridajte pár kúskov dreva na dym, my používame jablkové drevo aby sme dosiahli dym. Položte oba polmesiace na nepriame pečenie a bežný rošt, ktorý zľahka postriekajte olejom, aby sa losos neprilepil a uložte filety na gril na 2 hodiny. Udržujte kryt grilu ZATVORENÝ, aby sa vaša nezvýšila teplota. Po dvoch hodinách skotrolujte a potrite medovou glazúrou a nechajte zatvorené ďalších 30 minút. Užite si to!
Technika prípravy na grile :
Tento spôsob prípravy je vhodný pre pomalé pečenie prí nízkej teplote. Jedinečný tvar a dizajn Kamado Joe grilu udržuje vlhkosť, rovnomerne sa zahrieva a zvoľna pridáva dymovú arómu na potraviny. Samozrejme, že mäso nie je jediné jedlo, ktoré možete pripraviť údením. Všetko od rýb, syrov, zeleniny, môže byť posilnené s komplexnou chuťou po dyme. Odporúčané rozloženie roštu :
Odporúčané rozloženie roštu :